Zeilwedstrijden met klassieke schepen

Op zaterdag 14 juni zullen de klassieke schepen in volle actie te bewonderen zijn op de diverse meren rondom Giethoorn. Hier worden voor de verschillende zeilklassen zeilwedstrijden georganiseerd. En hoewel het hier om prachtige historische en waardevolle schepen gaat, ziet het er naar uit dat de schippers niet voorzichtig met elkaar om zullen gaan, maar juist fanatiek gaan strijden om de eer in hun zeilklasse. Dat gaat een fantastisch schouwspel opleveren!

Beulakerwijde, 13:00 uur

Op het Beulakerwijde strijden de grootste schepen van Sail tegen elkaar. Er zijn aparte wedstrijden voor Lemsteraken, Beulakermeer Kruisers, tjalken, Vollenhovense bollen en nog meer prachtige klassieke schepen. De wedstrijden zullen om 13:00 uur starten.

Afhankelijk van de wind wordt de wedstrijdbaan en wedstrijdvolgorde vastgelegd. Hou de mededelingen hierover in de gaten!

Deze zeilwedstrijden kunt u prima bekijken vanaf de grote rondvaartboten die elke 20 minuten vanaf het evenement-terrein vertrekken.

Belterwijde, 10:00 uur

Op het Belterwijde komen de kleinere schepen beter tot hun recht. Daarom worden hier de wedstrijden georganiseerd voor de tjotters, boeiers, Friese jachten en zeilwedstrijden voor punters. Er zijn op dit meer ook zeldzame authentieke Engelse zeilwherry’s te bewonderen! De wedstrijden starten om 10:00 uur en duren tot ongeveer 15:00 uur.

Ook hier geldt dat de windsterkte en richting de belangrijkste spelbepaler is. Volg de mededelingen op de dag zelf voor de meest actuele informatie.

Deze wedstrijden kunt u het beste bekijken bij Paviljoen aan het Wiede in Wanneperveen

Bovenwijde, 11:00 uur

Op het Bovenwijde komen vier zeilklassen in actie. De unieke tandemsurfers, de wedstrijden met klassieke Gieterse punters , de optimisten en de open klasse. Deze wedstrijden beginnen om 11:00 uur en duren tot ongeveer 16:00 uur, afhankelijk van windsterkte en windrichting.

Bijzonder aan deze wedstrijden is dat ze open staan voor iedereen die mee wil doen. Iedereen die een zeilboot heeft en die het leuk vindt om eens een keer in een echte wedstrijd mee te varen, is van harte welkom. En voor mensen die zelf geen boot bezitten: het is ook mogelijk om een zeilpunter te huren bij één van de vele verhuuradressen in Giethoorn. Wie weet vaart u zaterdag 14 juni vooraan in de wedstrijdvloot van Sail!

Opgeven kan telefonisch bij Ewout Rijkaart (06-22609515), via een e-mail aan sail@zvtwiede.nl, of online via het formulier van Zeilvereniging ‘t Wiede

Beste plaatsen om te gaan kijken:

        Deze wedstrijden kunt u het beste bekijken bij Smit’s Paviljoen in Giethoorn

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *