WaterReijk Sail3daagse

#WS3D tijdens het Pinksterweekend

Zeilwedstrijden
Op zaterdag 23 en zondag 24 mei strijden de bekende zeilklassen o.a. splash, javelin, olympia jol, 16m2, en Valkenklasse op het Beulakerwiede tegen elkaar. Bijzonder aan deze wedstrijden is, dat de zeilers  geldprijzen kunnen winnen. Bovendien krijgt de winnaar van de Splash-klasse ’s avonds een waterski-clinic, gegeven door waterskivereniging de Kleine Belter.

Uniek voor u als toeschouwer is, dat u de wedstrijden van heel nabij kunt volgen; vanaf het schip de MS Zuiderzee zal de wedstrijd van deskundig commentaar worden voorzien. Dit geeft geïnteresseerden én leken een kijkje in de keuken van de zeilsport. Om het bekijken van de wedstrijden helemaal te veraangenamen verzorgt patron-cuisinier Martin Kruithof, van het met 2 Michelinsterren bekroonde restaurant De Lindenhof in Giethoorn, een heerlijke lunch op de MS Zuiderzee. Een plekje op de MS Zuiderzee is voor € 125,- te boeken op www.waterreijksail3daagse.nl.

Martin-Kruithof5-650x280De regio in een notendop
Speciaal voor familie en vrienden van deelnemers en kijkers van de zeilwedstrijden biedt Sail Giethoorn een partnerprogramma aan. Terwijl de wedstrijden in volle gang zijn, kunnen familie en vrienden “het beste van de regio” beleven. Na een weekend vol zeilactie is maandag 25 mei het ideale moment om gezamenlijk de regio te verkennen.. Ook hiervoor is een aantrekkelijk programma beschikbaar.

Tussen de zeilwedstrijden door zullen waterskivereniging de Kleine Belter en de Waterscouting demonstraties verzorgen op het Kleine Belterwiede. De organisatie van de WaterReijk Sail3daagse is in handen van Stichting Sail Giethoorn en Zeilvereniging Belterwiede. De WaterReijk Sail3daagse biedt voor iedereen wat te doen, te zien en te beleven.