Terugblik Sail Giethoorn dag 3

Het was de dag dat alles samen kwam: zeilen, eten en feest. De rondvaartboten voeren af en aan zodat niemand iets hoefde te missen van de zeilwedstrijden. We blikken even terug met voorzitter Feike Tibben.

“Het was weer gezellig druk, zowel op het water als op het land. Iedereen heeft kunnen genieten van prachtige zeilwedstrijden, de wind was eigenlijk perfect. Iedereen heeft kunnen varen en dat was een fantastisch gezicht. De schepen vertrokken ’s ochtends en kwamen aan het einde van de dag weer terug in de thuishaven.” Tibben geniet nog na van het mooie gezicht van de schepen die in en uitvoeren. De rondvaartboten die van en naar het Beulakerwijde voeren werden zeer op prijs gesteld door de vele bezoekers. Ook zondag zijn deze nog aanwezig om te genieten van het Admiraalzeilen.

Naast het wedstrijdzeilen was er ook een gezellige drukte op het evenement terrein. “De hele dag waren er koren aan het spelen en bezoekers konden bij de schepen aan de steiger kijken.” Terwijl bezoekers aan het genieten zijn maken de topkoks, Jonnie Boer, Martin Kruithof en Jarno Eggen zich gereed voor het Captainsdinner. Deze werd geserveerd in de Sterrentent, ondertussen maakten de Nedertopdropband en Sigrid Hof met band zich klaar voor een muzikaal avondje in de Fanfare tent. “Het was geweldig om te zien hoe er aan het einde van de avond een mengeling werd gevormd van mensen. De zeilers en bezoekers stonden al te dansen in de Fanfare tent toen de eerste mantelpakjes binnen druppelden. De twee groepen werden eigenlijk direct één.” Zo kijkt de hele organisatie terug op een mooie dag Sail Giethoorn. Met nog 1 dag in het vooruitzicht nodigen wij iedereen uit nog even te komen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *