Promo lunch goede voorbereiding op Sail Giethoorn 2014

Martin Kruithof zette samen met Alko Tolner van het Prins Maurtishuis in Blokzijl een verrassende lunch neer. Deze lunch, ter promotie van Sail Giethoorn 2014, is voor beide partijen een goede voorbereiding en tevens een goede promotie van het evenement. ‘Tijdens Sail Giethoorn 2014 werken we samen met verschillende ondernemers en verschillende plaatsen in de omgeving’, legt Kruithof uit. ‘Met deze lunch geven we hier alvast een mooi voorproefje van.’

Het hele idee van deze lunch komt van beide heren. Het is wat dat betreft echt een voorbeeld van hoe Sail Giethoorn 2014 ook neergezet wordt. ‘We zijn uiteraard bezig met nog meer promotionele werkzaamheden in de regio’, Kruithof vertelt dat ze onlangs al in ‘Tips en Travel’ op RTL 4 te zien waren, ‘ook hebben we een interview gehad met de Spiegel der Zeilvaart. Daarnaast gaan we naar zoveel mogelijk evenementen in de omgeving. Tijdens het Waterevent in Blokzijl en Vollenhove is Sail Giethoorn 2014 ook aanwezig.’ Juist die verbinding is belangrijk voor dit evenement. Zo geeft Kruithof aan dat hij steeds meer horeca collega’s leert kennen en zo ook meer kansen ziet voor samenwerkingen. De lunch op deze zonnige dag bij Prins Maurtishuis is tot nog toe wel de enige op de planning. ‘Als het ook bij andere collega ondernemers kan, doen we dit natuurlijk graag’, roept Kruithof enthousiast.

De lunch zelf valt erg goed in de smaak bij de 35 gasten. ‘Wij hebben er al zo’n 100 kilometer opzitten vandaag’, vertelt een ouder stel, die al vroeg in de auto zijn gestapt om de lunch mee te maken. ‘Onze boot ligt in Giethoorn en we komen regelmatig bij Alko eten, via hem vernamen we ook van deze lunch. Met dit prachtige weer zou het bijna zonde zijn om niet te komen.’ Het merendeel van de gasten kon wel gewoon op de fiets komen, het aperitiefje, Sail Kir de Pêche (een perzik likeurtje met witte Sail wijn) wordt dan ook niet afgeslagen. De amuses worden buiten op het terras in de zon genuttigd. Wanneer het eerste gerechtje wordt geserveerd blijft de helft van de groep ook lekker buiten. Dit eerste gerecht, de Hamachi (Sashimi van hamachi met avruga-kaviaar) wordt ook tijdens het captainsdinner van Sail Giethoorn 2014 geserveerd. Daarnaast heeft Kruithof nog een gang op het menu staan die ook tijdens de Haringparty bereid wordt, dit is de Kreeft (een cappuccino van kreeft met ster-anijs). Na de overige gangen wordt de lunch afgesloten met Sail-bonbons van witte chocolade en oma’s advocaat. Ook deze laatste komt uiteraard terug tijdens het evenement.

Volgens Kruithof verloopt de lunch soepel, ‘ons werk zit hem vooral in de voorbereiding, nu is het slechts een kwestie van opmaken en uitserveren.’ Ook Tolner is positief over het verloop van deze middag. ‘Het weer doet natuurlijk veel, maar de reacties zijn goed. Hoewel we wel meer aanmeldingen hadden verwacht, is het zo ook gezellig. Ook ben ik niet heel verbaasd over de opkomst, het lijkt toch een beetje de trend van dit jaar. Bij alles wat je organiseert zijn voldoende aanmeldingen, maar ergens verwacht je toch wat meer.’ Met deze voorbereiding hoeven bezoekers in ieder geval niet terughoudend te zijn richting Sail Giethoorn 2014. Het was een geslaagde middag vol heerlijk eten en goed gezelschap. Nu is het te hopen dat het weer van 12 tot en met 15 juni net zo goed is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *