Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer nec odio. Praesent libero. Sed cursus ante dapibus diam. Sed nisi. Nulla quis sem at nibh elementum imperdiet. Duis sagittis ipsum. Praesent mauris. Fusce nec tellus sed augue semper porta. Mauris massa. Vestibulum lacinia arcu eget nulla.

Is er een vastgestelde route die gevaren wordt? Zo ja, hoe lang is deze route in km?
De route op  zaterdag is ca. 20 km met onderweg een paar stops voor wie dat wil. Zo is er de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de keuken van de Restaurant De Lindenhof**, een punterwerf te zien of lekker op het terras te zitten in Dwarsgracht. Op zaterdag is er één vaste route. Op zondag gaan we een ander deel van het gebied in en is er een andere formule. Namelijk, er is sprake van een soort 'achtjes' die je zelf kort of lang kunt maken en altijd weer bij het eiland terugkomt.
Is er voor de zaterdag en zondag een ander parcours?
Op zaterdag is er één vaste route. Op zondag gaan we een ander deel van het gebied in en is er een andere formule. Namelijk, er is sprake van een soort 'achtjes' die je zelf kort of lang kunt maken en altijd weer bij het eiland terugkomt.
Hoe laat wordt er gestart vanaf het Vogalonga Island?
Op zaterdag starten we om ca 13.00 u (precieze starttijd maken we bekend bij inschrijving) en starten -op verzoek  van de roeiers van vorig jaar-  tegelijk. Op zondag is er een vrije start vanaf 11.00 - 14.00.
Is het te doen om met een roeiboot (C4 +) mee te roeien met de tocht of is het echt te druk en te smal?
We hebben routes gekozen die net uit de mainstream van toeristisch Giethoorn liggen. Er zullen best wel andere boten varen, maar dat zijn er a) niet zoveel en b) de meesten varen dezelfde kant op (we kennen het gebied.). Dat is dus goed te doen. Op het eind van de tocht op zaterdag zit een heel klein stukje Dorpsgracht, maar ja dat is ook wel weer aardig en de charme van Giethoorn. De route is goed te doen met C4, maar vraagt wel wat roei- en stuur-ervaring. Het kan op sommige stukken behoorlijk smal zijn, daar staat dan weer tegenover dan je even later weer op een groot meer vaart.
Hoe ver is het roeien vanaf roeivereniging 't Diep naar het starteiland van de Dutch Vogalonga?
Reken op ca. 7 km varen. En eerlijk gezegd niet over een heel mooi kanaal. Misschien kunen we hier nog wat voor verzinnen.
Is er de mogelijkheid om een roeiboot te huren?
Wij hebben een goed partnerschap met de lokale roeivereniging 't diep. Hier kun je via het concept "Gastroeien" roeiboten huren voor een dag of een weekend. De site spreekt voor zich. Mocht u er onverhoopt toch niet uitkomen, schroom niet om ons te contacten.