Oranje feest in de tent op Sail Giethoorn

Wat was het mooi, afgelopen vrijdag droop Spanje met 1-5 af tegen Nederland. Vanavond moet Nederland er weer aan geloven, deze keer tegen Australië. Vrijdag werd er nog in een overvolle Fanfare tent gekeken naar het Nederlands elftal, ondertussen is het evenement terrein van Sail Giethoorn alweer afgebroken. Tijd om even terug te kijken op die vrijdagavond, waar Nederland zeer verrassend won.

De ‘Mannen van Oranje’ zorgende voor de wedstrijd al voor een goede sfeer in de tent. Zij zorgden voor de Hollandse Krakers die helemaal bij een voetbalavondje passen. Tijdens de aftrap waren ze wel even stil, pas na de wedstrijd begonnen de mannen weer te spelen. Gelukkig maar, er werd een prachtige pot voetbal gespeeld. De 1-0 achterstand halverwege de eerste helft werd met angst aangezien door de vele supporters. Gelukkig liet het Nederlands elftal zijn hoofdjes niet hangen en gingen ze op jacht naar een gelijkstand. Een wereldgoal van Van Persie zorgde direct voor een positieve sfeer in de tent. Na deze 1-1 ruststand leek Spanje stil te staan, de verdediging werd makkelijk voorbij gelopen en bij ieder doelpunt dat nog viel werd het feest in de Fanfare tent groter. Na de 1-5 einduitslag betraden de ‘Mannen van Oranje’ opnieuw het podium om deze eerste overwinning op het WK voetbal te vieren.

De avond daarna werd het feest van vrijdag nog eens dunnetjes overgedaan. Sigrid Hof en band stonden ingepland, en als leuk extraatje stond ook Maartje Stadhouders van The Voice of Holland bij ze op het podium. Zo mocht de band met twee topzangeressen spelen, Sigrid Hof betrok het hele publiek bij haar optreden en Stadhouders kreeg ook nog even het podium voor zichzelf. Naast Sigrid Hof en band klom ook de Nedertropdrop band op het podium Zij wisselden om het uur af, dit zorgde voor een afwisselend programma. Sigrid Hof met haar geweldige stem en imponerende uitstraling zorgden voor een warm welkom in de tent. Pop, soul en jazzy nummers bracht ze ten gehore. De Nedertopdrop band zorgde op hun beurt voor fijne Nederpop. Met oude en nieuwere nummers zong de volle tent vrolijk mee. Zo brachten twee succesvolle muziekavonden ons naar de allerlaatste dag van Sail Giethoorn 2014.

One thought on “Oranje feest in de tent op Sail Giethoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *