Hoge opbrengst veiling naar regionale voedselbanken

Voorzitters van drie voedselbanken ontvangen 23.300 euro

Tijdens het Captain’s Dinner op zaterdagavond hebben de gasten flink in de buidel getast bij het veilen van de tien kavels die ingebracht waren. In totaal hebben de bieders een bedrag van 23.300 euro bij elkaar gebracht. Dit gebeurde tijdens het diner dat door de drie sterrenkoks geserveerd werd. Er waren ruim 300 gasten aanwezig.

Op zondag kwam de ambassadeur van de Voedselbanken Nederland, René Froger, de cheque in ontvangst nemen om deze direct weer door te geven aan Gerrit Vinke van de voedselbank Steenwijkerland, Albert Nijstad van zuidwest Drenthe (Meppel) en Wout van Hasselt van Zwartewaterland. De heren namen de cheque blij verrast in ontvangst. De heer Vinke bedankte mede namens de anderen, de organisatie van Sail Giethoorn voor het initiatief om de opbrengst van de veiling aan de voedselbanken te schenken. Hij sprak de hoop uit dat dit initiatief vaker herhaald zal worden.

De Stichting Sail Giethoorn wil met het evenement Sail Giethoorn 2014 een impuls geven aan de regio. Er wordt samengewerkt met verenigingen, bedrijven, ondernemers en dorpen en steden in de wijde omgeving. Het bestuur van Stichting Sail Giethoorn wil vanuit dat uitgangspunt ook de minder bedeelden in de regio steunen met deze veiling.

One thought on “Hoge opbrengst veiling naar regionale voedselbanken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *