Giethoorn

Giethoorn is gelegen in Noordwest-Overijssel in de regio WaterReijk en wordt omgeven door het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Door deze centrale ligging is het dorp zeer geschikt om als uitvalsbasis te dienen voor een meerdaags verblijf in de regio. Dit geldt voor alle dagen van het jaar, maar van 12 tot en met 15 juni zal het extra genieten zijn in het dorp, maar natuurlijk heeft Giethoorn tijdens elk seizoen wel iets te bieden.

Het dorp wordt ook wel ‘Hollands Venetië’ genoemd. Deze poëtische bijnaam heeft het plekje te danken aan het aangezicht. Aan de oevers van de kilometers lange grachten bevinden zich schilderachtige rietgedekte boerderijen, die met het wandelpad zijn verbonden door karakteristieke bruggetjes. De dorpskern is niet toegankelijk met de auto. Dit heeft ons internationaal de bijnaam ‘Village without Roads’ verschaft.

Het is aan te bevelen om het dorp in ieder geval een keer vanuit de boot te bekijken. Voor de authentieke schepen die deelnemen aan Sail Giethoorn zal het onmogelijk zijn om met hun boot het dorp binnen te varen, maar dankzij de beschikbare hop-on-hop-off boten zal het dorp voor iedereen eenvoudig te bereiken zijn tijdens het evenement.

(C) Corrie Prescher (Foto’s te vinden op waterdorpgiethoorn.nl van Giethoorn.com_