Eerste editie Dutch Vogalona ondanks wisselvallig weer toch een tropische verrassing

Stichting Sail Giethoorn kijkt terug op een succesvolle eerste editie van de Dutch Vogalonga. Zelfs met het ongunstige weer van dit weekend, hebben zo’n 500 mensen het Vogalonga Island bezocht. Het eilandje in het Bovenwiede was voor even omgetoverd tot een tropisch eiland, compleet met palmbomen, foodtrucks, cocktailbar en een heus zandstrand.
De Dutch Vogalonga trok roeiers, kanoërs en andere kleine-watersport liefhebbers vanuit het hele land, zoals Roeivereniging De Laak uit Den Haag, KWV de Kaag uit Warmond en de Roosendaalse RV. Meer dan 100 deelnemers vertrokken van Vogalonga Island om te genieten van verschillende routes door ons prachtige natuurgebied Weerribben-Wieden. Onderweg konden ze op diverse locaties genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Zo kon men onder andere een kijkje nemen in de keuken van sterrenchef Martin Kruithof. Bij de uitkijktoren aan één van de routes vertelde een gids van Natuur monumenten over het bijzondere gebied waarin gevaren wordt. Ook was er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan punterwerf Wildeboer waar men kon zien hoe de Gieterse punters nog altijd met de hand vervaardigd worden. Het evenement brengt op deze manier mensen naar het gebied die hier normaal niet snel zullen varen en laat hen zo kennis maken met onze prachtige streek.
Bij terugkomst op het eiland waren de reacties positief. Veel van de Venetiaans uitgedoste deelnemers kozen dan ook voor nog een rondje, maar dan natuurlijk een andere route. “We zijn ook in Italië geweest dus wij wilden ook hier bij aanwezig zijn. Als jullie dit volgend jaar weer organiseren komen we zeker terug”, vertelde een van de heren uit Warmond.
Zaterdagavond was het groot feest. Terwijl de zon in het Wiede zakte, begon een spetterende beach party met verschillende tropische verrassingen. De 180 deelnemers aan “Natuurlijk Dineren” eindigden hun culinaire reis op het eiland en werden daar samen met de andere bezoekers verwelkomd met een zomerse show van Brassband Rhythm Nation. Vervolgens nam DJ Maycelli het stokje over. Met haar zomerse beats, een dans show van een drietal GoGo danseressen en een vuurspuwende Dragon Girl, zorgde zij voor een enerverende avond waar nog lang over nagepraat zal worden!
Op zondag was het weer gunstiger en had de zon meer kans. Deze middag voeren er ongeveer 30 deelnemende boten mee aan de Dutch Vogalonga. De dag werd afgesloten met de heerlijke blues klanken van Sean Webster die over het water golfden. Mensen uit de regio stapten in hun eigen boot of voeren mee met de Hop on – Hop off boten voor een fijne middag op het eilandje en om te genieten van het korenfestival in het dorp.
Het bestuur van stichting Sail Giethoorn is zeker voornemens de Dutch Vogalonga volgend jaar weer te organiseren. De stichting is bijzonder blij met de inzet van alle vrijwilligers en sponsoren, die samen met hen dit evenement mogelijk hebben gemaakt. “Alles moest over het water vervoerd worden zoals men dat in Giethoorn gewend is, maar u kunt wel nagaan hoeveel tijd en energie daar voor nodig is” vertelde voorzitter Feike Tibben. “Het bestuur is over het geheel genomen positief gestemd”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *