Donderdag in de Fanfare Tent

Haringhappen in de Fanfare tent

Vanaf 16:00 uur

 Donderdag 12 juni staat bij Sail Giethoorn in het teken van de Hollandse Nieuwe. U kunt die dag uitgebreid de nieuwe haringen proeven. Na een vroeg en warm voorjaar zullen ze waarschijnlijk mals, vet en romig van smaak zijn.

In onze Fanfare tent kunt u de haringkar vinden, maar natuurlijk zal de keuken ook andere gerechten serveren, zoals de gerechten van onze 3 Top-chefs in de vorm van onze Schippersmaaltijd. Met een voorgerecht van De Librije, het hoofdgerecht van De Lindenhof en een dessert van De Groene Lantaarn.

Gault Millau

17.00 uur – 20.00 uur

Donderdag 12 juni 2014 vindt de de Gault Millau-Sail Giethoorn Wine & spice contest plaats.

Gault Millau organiseert dan de jaarlijkse Hollandse Nieuwe Haring test met Sake, Vinos de Jerez, Jenever en Aquavit. Gault Millau is de onafhankelijke restaurant- en hotelgids met groot wijnspecialist Jan van Lissum, als directeur en hoofdinspecteur van Gault Millau Nederland.Onder zijn bezielende leiding zal een 12-tal deskundige juryleden onze Hollandse Nieuwe Haring testen met Sake, Vinos de Jerez, Jenever en Aquavit.

Welke komt als beste wijn-haring-combinatie uit de test?

U kunt meemaken hoe de juryleden de haring met de wijnen testen, met als hoogte punt natuurlijk de uitslag, welke “wine” past er het beste bij de Hollandse nieuwe van 2014!!

U bent van harte welkom op donderdag in de Fanfare tent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *