Bedankt!

De schippers genieten van hun Sail Away Dinner terwijl de laatste bezoekers van het terrein druppelen. De allereerste Sail Giethoorn is voorbij.

Voorzitter Feike Tibben is zeer tevreden over het vierdaagse evenement. “Er was een vrolijke, ontspannen sfeer op en rond het terrein. Trotse schippers lieten graag hun schip zien en de zeilers konden hun hart ophalen tijdens de vele wedstrijden.” De havens van het evenement terrein lagen vol met mooie historische schepen. Zodra deze gingen varen was er in het kanaal en op de meren veel spektakel te zien. Bezoekers genoten van een variëteit aan activiteiten met lekker eten, leuke kraampjes en top feesten ‘s avonds.

Het admiraalzeilen op zondag was één van de vele hoogtepunten dit weekend. Ook de Parade of Sail op vrijdag was er één, en zo zijn er nog zoveel meer hoogtepunten te noemen. Zo noemen we het feest van Oranje op vrijdagavond, het Captains Dinner op zaterdagavond en de schippers van de Zalmschouwen die voor de bezoekers versgebakken vis aanboden.

Terugkijkend is de organisatie, net als veel Gietersen, trots op het evenement. De samenwerking en saamhorigheid staan hoog in het Sail Vaandel. De organisatie wil dan ook alle betrokken partijen heel erg bedanken voor hun medewerking en inzet. Het is tijd om vooruit te gaan kijken, de komende jaren wordt er een Sail Up georganiseerd, een kleinere variant van Sail Giethoorn. Over vier jaar wordt er dan weer flink uitgepakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *