Zaterdag 25 en zondag 26 juni

 

Het Vogalonga Island is weer het kloppende hart van deze 2e Dutch Vogalonga. De boten die deelnemen aan de vaartocht starten en eindigen hier hun tocht en het is er het hele weekend feest. De hele dag, op zaterdag ook ’s avonds, is er leuke muziek en lekker eten. Het Vogalonga Island is dus een prima plek om met goed gezelschap te vertoeven. Het is bereikbaar met uw eigen boot of met de Hop On Hop Off boten. Voor € 2,50 kun je er het hele weekend gebruik van maken. Het hele weekend pendelen de Hop On Hop Off boten tussen Museumboerderij ’t Olde Maat Uus en Vogalonga Island. De laatste boot vaart op zaterdag na de Beachparty (omstreeks 00.15) terug naar Museumboerderij ’t Olde Maat Uus en op zondag omstreeks 19.00 uur.

Muziek

Zaterdag 25 juni

12.00-17.30
Shantygroepen De Flagelanten, Nelsons Blood, La Bouline en Easy & Free wisselen elkaar af.
17.30-18.00
Shantyfestival-battle
20.00-22.00
22.00-00.00

 

Zondag 26 juni

12.00-15.00
Shantygroepen Sokkenbuurt Zeemanskoor en Scheepsfolk wisselen elkaar af.
15.00-17.30
KaramBAM! Triple XXX, voorheen de Steaming Piano’s

 

Activiteiten op het eiland

Tijdens het festival is er van alles te zien én te beleven, voor jong en oud:

  • Natuurmonumenten organiseert diverse activiteiten voor kinderen. Zo kunnen onze kleine gasten er o.a. “Zaadbommetjes” gemaakt worden en koorddansen op een slackline.
  • Museumboerderij ’t Olde Maat Uus laat met het “Gieters Gevaer” (botie, punter, vlot en bok) zien hoe deze typisch Gieterse vaartuigen in vroeger tijden gebruikt werden in het dagelijkse leven in Giethoorn. Bezoekers kunnen een stukje meevaren op het vlot.
  • Er zijn aquabubbles (waterballen)
  • Watergolf
  • Gieters gevaer

Food & culi

 

Giethoorn zou Giethoorn niet zijn als er geen aandacht is voor de inwendige mens. Op Vogalonga Island worden uw smaakpapillen verwend door:

en meer…

Beachparty

Zaterdag 25 juni

 

Op de zaterdagavond is Vogalonga Island het terrein van de spectaculaire beachparty met o.a. DJ Rose en haar danseressen, er komen vuurspuwers en… dat houden we nog even geheim! ?

Vast een voorproefje