90 ondernemers bij informatie avond

Woensdagavond 26 maart verzamelden zich zo’n 90 ondernemers uit WaterReijk Weerribben Wieden in het Gieterse Grand café Fanfare voor een informatieavond over Sail Giethoorn 2014.

De belangstelling was zo groot dat de organisatie besloot de groep te verdelen. In de ene zaal kregen de ondernemers het gehele programma met alle ins en outs gepresenteerd. In de andere zaal presenteerde sterrenkok Martin Kruithof hoe de ondernemers zelf een bijdrage kunnen leveren aan het welslagen van Sail Giethoorn 2014.

Wat het programma betreft wordt de nadruk gelegd op de positionering in het prachtige decor van WaterReijk Weerribben en Wieden. Uiteraard is er ook verteld wat er nu precies te doen, te zien en te beleven is tijdens Sail Giethoorn 2014. Met op donderdag de grote ontvangst van zo’n 200 schepen in de omringende havens in WaterReijk. Vrijdags varen de schepen in een parade naar evenementterein Waterresort Bodelaeke in Giethoorn. Zaterdags worden er diverse wedstrijden gevaren op de meren rondom Giethoorn. Het evenement wordt afgesloten op zondag wanneer alle schepen meevaren in het traditionele admiraal zeilen. Ter ondersteuning van het programma werd tevens de nieuwe website gelanceerd waarop alle informatie betreffende het evenement te vinden is. In de komende weken zal de site steeds completer worden.

Speciale aandacht ging uit naar de veiligheid en de beheersing van de verkeersstromen. Zo houdt de organisatie rekening met verschillende scenario’s. Met slecht weer worden bijvoorbeeld minder gasten verwacht, terwijl als het mooi weer is grotere drukte wordt verwacht. In het laatste geval worden parkeerterreinen in Steenwijk ingezet vanwaar pendelbussen van en naar Giethoorn worden ingezet.

Kruithof legt ondertussen in de andere zaal de ondernemers uit dat ze door het ontwikkelen van eigen arrangementen, waarin een bezoek aan Sail Giethoorn inbegrepen is, zelf een bijdrage kunnen leveren aan het evenement. Ook besprak hij allerlei manieren van sponsoring, Sail Giethoorn ontvangt namelijk vooralsnog geen subsidie en moet dus zelf zorgdragen voor voldoende inkomsten om de grote kosten te dekken. ”Sail Giethoorn wordt alleen een succes wanneer alle handen in een geslagen worden”, benadrukt Kruithof, zo roept hij de ondernemers op gewoon mee te doen.

De avond verliep in een heel positieve sfeer. Er werden kritische vragen gesteld maar de organisatie wist daar goede antwoorden op te geven. Al met al kan geconstateerd worden dat de ondernemers vertrouwen hebben in de organisatie en blij zijn met het initiatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *