1e Dutch Vogalonga

#Dutch Vogalonga 5 & 6 september

Oorsprong
Sinds jaar en dag wordt In Venetië de Vogalonga georganiseerd. Een bonte stoet van verschillende ongemotoriseerde vaartuigen bevolkt de kanalen van Venetië. Voor bezoekers een waar schouwspel en voor deelnemers een feest. Wat ooit begon als een protest tegen het gemotoriseerde vervoer op de Venetiaanse kanalen is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement met duizenden boten en deelnemers uit alle hoeken van Europa.

Ode aan kleine watersport
In het weekend van 5 & 6 september is Giethoorn en omgeving het decor van de 1e editie van de Dutch Vogalonga. De organisatoren van Sail Giethoorn brengen met de 1e Dutch Vogalonga een ode aan de kleine watersport. Gewoon omdat het zo leuk is! Het zal een waanzinnig schouwspel zijn van diverse vormen van kleine watersport dat door de wateren trekt. Van luxe sloepen, authentiek Gieters gevaar en sportieve kanoërs tot stoere roeiers, Oosterse drakenboten, hippe surfers, en nog veel meer.

Natuurlijk ligt het zwaartepunt bij de ongemotoriseerde vaartuigen: roeiers, kanoërs, drakenboten, suppers, etc. maar omdat we in dit gebied al sinds jaar en dag met elektrische fluistermotoren varen, doen ook deze volop mee. We kiezen voor een geïntegreerde tocht die past bij de prachtige omgeving van Giethoorn.

Zelf meedoen of komen kijken?
Kleinere vaartuigen met een geringe diepgang kunnen meedoen aan de Dutch Vogalonga. Er zijn verschillende routes, afgestemd op de eigenschappen van de verschillende vaartuigen. Alle routes starten en eindigen op het Vogalonga Island. Langs de routes zijn aanlegpunten waar deelnemers verwend worden met culinaire hoogstandjes, streekeigen verhalen en beleving. Voor aanmeldingen en informatie over de inschrijfkosten kunt u kijken op www.dutchvogalonga.nl

Een kijkje komen nemen bij dit schouwspel kost natuurlijk niets. De ondernemers in de regio ontvangen u gastvrij en bieden bovendien allerlei fijne arrangementen aan om deelgenoot te worden van dit evenement, van een bezoek aan het feest op Vogalonga Island tot aan Natuurlijk Dineren en meevaren met een huurboot.